Glitter Eco Lovers

Bioglitter

  • Plantebasert
  • 90% biologisk nedbrytbar
  • Ikke testet på dyr 
  • Vegan (alle våre kosmetiske produkter)
  • Egnet for vegetarianere (PURE Collection)
  • Fri for antimon, parabener og allergener
  • 30-40 % mykere enn plastglitter (føles bedre på huden)

Glitter Eco Lovers er en sertifisert forhandler av Bioglitter™
og vi benytter kun Bioglitter i våre spesialdesignede glitter blends.

Vårt glitter blir primært produsert av cellulosen av eukalyptustrær. Det vil si at glitteret er plantebasert og nedbrytbart. Eukalyptustrærne er plantet og høstet etter økologisk standard.

 

Hvordan brytes glitteret ned?

Varme, vann og oksygen kreves for effektiv biologisk nedbrytning av mikro-organismer. Bioglitter metaboliseres av mikroorganismer som forvandler det til karbondioksid, vann og biomasse.

Hvor rask går denne prosessen?

Når vann, varme og mikroorganismer er til stede, blir hastigheten raskere. Det beste stedet for det er i jord da alle ingrediensene er tilstede. Du kan forvente at glitteret normalt forsvinner innen 90 dager i dette miljøet.

Miljø

Vi mener at alle virksomheter har et samfunnsansvar til å begrense deres innvirkning på miljøet og verne naturen mot miljøskadelige inngrep.

Vi føler oss forpliktet til å fremme bevissthet om miljøproblemer og forurensning av havene, og spesielt mot mikroplast som syntetisk (plast) glitter. Det finnes enorme mengder glitter i verden, det blir faktisk produsert tonnevis av plastglitter hvert eneste år, og dette glitteret forsvinner ofte ut i havet. Der synker det enten til bunns, eller småfisk spiser de glitrende småbitene av plast.

Vi tilbyr et glitter som primært blir produsert av økologisk eukalyptustrær. Våre kosmetiske produkter er laget av bioglitter som er laget av cellulosen av tremasse. Det vil si at du kjøper produkter som er vegane, ikke er testet på dyr og som brytes ned naturlig i naturen.

Som glitterlim bruker vi naturlig Aloe Vera gele. Vårt produkt Aloe Vera Gelly er økologisk og ikke utvannet, noe som gjør det tykk og seig og utmerket til å bruke som “lim”. Dette produktet er også  vegan, ikke testet på dyr.

All vår emballasje er PLASTFRI noe som er svært uvanlig i kosmetikkbransjen.

DYREVELFERD

Du vil aldri finne produkter i vårt sortiment som er testet på dyr. Uskyldige dyr skal ikke måtte lide for mennesker behov for skjønnhetsprodukter.

2082000245500900013

DYRE

SPØRSMÅL OG SVAR

Bioglitter®, er et miljøvennlig alternativ til plast-basert glitter og har blitt utviklet for å takle mikroplastisk forurensning skapt av ordinært glitter.

Bioglitter® erstatter polyesterfilmen som brukes i tradisjonelt glitter, med en unik og spesiell form for cellulose fra treverk. Hovedsakelig eukalyptus hentet fra seriøse foretak av sertifiserte plantasjer som driftes etter PEFC ™ www.pefc.org -standard.

Pr i dag er 92% av plastinnholdet fjernet i Sparkle bioglitter, som er glitteret vi bruker i våre kosmetiske produkter. Glitteret har et ekstremt tynt ytterlag med aluminium som gir det fine skinnet, og representerer mindre enn 0,1% av vekten til glitteret.

Aluminium er et naturlig metallisk grunnstoff og brytes derfor ikke ned i naturen. Aluminium er ikke toxic.

PURE er 100% plantebasert og nedbrytbart. Dette inneholder ikke aluminium og har et perlemorskimmer. Vi selger PURE  glitter i vår nettbutikk i små bioposer.

Kjernen i bioglitter er laget av cellulose fra treverk og da hovedsakelig eukalyptus hentet fra sertifiserte plantasjer som driftes etter PEFC ™ www.pefc.org -standardene.

Verden står overfor et stort problem med plastforurensning og glitter har spilt sin egen lille rolle. Det produseres tonnevis av glitter hvert eneste år, og under 1% er bioglitter. Plastglitter er definert som mikroplast og tar mange hundre år å bryte ned, og vi kan bare tenke oss hvor mye som ligger på havets bunn.

Nei, Bioglitter® brytes ikke ned uten mikroorganismer som finnes i det naturlige miljøet. Derfor vil heller ikke glitteret brytes ned i beholderen din så fremt det ikke tilføres noe organisk med glitteret.

Ingen mikrober = ingen biologisk nedbrytning.

Bioglitter® SPARKLE er glitteret vi bruker i alle våre kosmetiske produkter, og disse er vegane.

Bioglitter® PURE er egnet for vegetarianere og inneholder shellac.

Ja. Produsenten Bioglitter® har denne informasjonen på sin side:       

Globally cosmetic compliant including EC regulation 1223/2009 and FDA Title 21 Cosmetic Regulations

I tillegg er Glitter Eco Lovers registrert i CPNP registeret.

NEI, absolutt ikke. Selv om det er 90% plantebasert kan det IKKE spises.

Nei, absolutt ingen av komponentene i vårt glitter er testet på dyr. Faktisk ikke noen av våre produkter overhode er testet på dyr.