Glitter Eco Lovers

Pressemelding: Eco Lovers lanserer et helt mikroplastfritt glitter i Norge

Glitter Eco Lovers PURE Collection

Det norske kosmetiske glittermerket Glitter Eco Lovers lanserer nå kolleksjonen PURE Collection som består av 100% nedbrytbart glitter fra Bioglitter ™. Dette bioglitteret er så allsidig at det kan brukes som et kosmetisk glitter og et hobbyglitter.

I fjor ble det kjent at ECHAs (European Chemicals Authority) definerte en mikroplast som en liten partikkel, mindre enn 5 mm i størrelse, som inneholder enten syntetisk polymer, halvsyntetisk polymer eller modifisert naturlig polymer som ikke vil brytes ned i det naturlige miljøet.

Eco Lovers lanserte merket Glitter Eco Lovers med sin SPARKLE Collection for to år siden som er et bioglitter tilnærmet 90% nedbrytbart. Og i dag lanseres PURE Collection, verdens første glitter uten plast og aluminium som er sertifisert av TÜV Austria’s ‘OK Biodegradable WATER’ og produsert av Bioglitter ™.

Charlotte Bakke, eier og kreativ leder i Eco Lovers, sier: “Vi vet at etterspørselen av plastfritt glitter er høy, så det er fantastisk å endelig kunne tilby et helt 100% nedbrytbart glitter til våre kunder, men enda viktigere til Norske institusjoner som barnehager, skoler og andre som benytter seg mye av hobbyglitter. “

PURE collection glitteret skinner som perlemor i motsetning til SPARKLE collection som er dekket med et syltynt lag med aluminium som gjør at det glitrer på lik linje med et tradisjonelt syntetisk glitter.

Charlotte Bakke forteller: “Tradisjonelt glitter er dekket av en spesiell plastfilm, og dette har vært utfordringen til Bioglitter ™ ved utviklingen av et plantebasert glitter uten plast. Vi har fått vite av utviklerne av glitteret at kjemi og fysikk fungerer ganske enkelt ikke med naturlige råvarer, og at de
har støtt på mange utfordringer for å kutte all plast og fremdeles skape brytningseffekter for å få det til å glitre. Resultatet har blitt kjempebra, og nå gleder vi oss til å introdusere dette glitteret i Norge. ”

Bioglitter ™ er blitt utviklet for å takle miljømessig mikroplastforurensning forårsaket av tradisjonelt plastbasert glitter. Produktet vil dekomponere i det naturlige miljøet, i motsetning til produkter basert på modifiserte naturlig polymer som PLA, Cellulose Acetat og andre former for cellulose, som må gjennom en komposteringsprosess for å bryte ned og derfor er en form for mikroplast hvis de finner veien inn i miljøet.

For mer informasjon vennligst kontakt Charlotte Bakke
Epost: charlotte@ecolovers.no, mobil: 924 65 948

Om bedriften: Eco Lovers ble etablert 4. januar 2018 av eier Charlotte Bakke. Virksomheten holder til på Nøtterøy i Vestfold.

Eco Lovers består av merket Glitter Eco Lovers.

Legg igjen en kommentar